Help! Mijn WordPress website is gehackt
16 augustus 2016
WordPress website phishing hack
17 augustus 2016
Help! Mijn WordPress website is gehackt
16 augustus 2016
WordPress website phishing hack
17 augustus 2016

WordPress website bevat malware

Je bezoekers worden geconfronteerd met pagina’s of berichten die je niet zelf hebt aangemaakt, bezoekers worden doorgestuurd naar andere websites of er verschijnt een pop-up die je zelf niet hebt geplaatst. Dit zijn tekenen dat je website is getroffen door malware.

Wat is malware?

Malware is een combinatie van de woorden: malicious en software oftewel kwaadaardige software. WordPress websites worden regelmatig misbruikt om malware te verspreiden. Er zijn meerdere typen malware zo heb je malware die gegevens verzameld, je website blokkeert en eist dat je betaald of spam mail verzend. Er zijn meerdere vormen van malware waarmee het doel voor de hackers financieel gewin is.

Hoe komt malware in mijn WordPress site?

Er zijn bots (computers) die op het internet zoeken naar zogenaamde backdoors. Dit zijn zwakheden in het WordPress systeem bijvoorbeeld omdat de plug-ins of thema’s niet up-to-date zijn of omdat niet de juiste maprechten zijn ingesteld op de server. Hiermee zet je de achterdeur op een kier en is het voor een bot relatief gemakkelijk jouw website te infecteren met malware.

Is malware te verwijderen?

Het is belangrijk dat je zodra je er achter komt dat jouw website malware verspreid de website tijdelijk op non-actief zet om verdere infectie of verspreiding te voorkomen. Door dit te doen zorg je voor een relatief veilige omgeving waarin je de malware kan verwijderen. Vervolgens ga je in de code speuren naar kwaadaardige bestanden en code die niet thuishoort in de website. Je moet hiervoor echter wel kennis hebben van welke bestanden je wel en niet kan verwijderen het is daarom aan te raden hier een expert voor in te schakelen. Het beste is om na het opschonen direct alle wachtwoorden van zowel FTP als WordPress te wijzigen. Daarnaast is het aan te raden met een antiviruspakket je computer te scannen om zeker te zijn dat er geen hack aanwezig is op de computer waarmee je de website beheert.

Na het opschonen van de website kan je deze weer beschikbaar maken voor bezoekers. Het is daarnaast wel erg belangrijk dat je er voor zorgt dat de beveiliging van je WordPress website op orde is zodat je een hack in de toekomst kan voorkomen.

Is je website gehackt? Wij lossen het snel op voor € 249,- Bestel direct
+